24 Şubat 2011 Perşembe

Varan 3 ?

El Cezire’nin Latin Amerika muhabirlerinden Dima Khatib, gazetecilikten bağımsız olarak sıkı bir twitter’cı olarak Mısır’daki başarılı devrimci ayaklanmayı baştan izleyip yansıtan genç bir kadın. 11 Şubat tweet’inde bir kehanette bulunmuştu. Arap diktatörlerinin “3 nutuk karabüyüsünün lanetiyle ilenmiş" olduğunu söylüyordu. Gerçekten de önce Tunus’ta Ben Ali, ardından Mısır’da Mubarek, üçüncü nutuklarını irad ettikten hemen sonra tarihin çöp tenekesine tangır tungur postalandılar. Dima Khatib, tüm diktatörlerin üçüncü konuşmasını izlemek üzere “şimdi ve burada” durumunda olacağını söylemişti. (Bkz: @Dima_Khatib Dima Khatib أنا ديمة I think Arab dictators are cursed by the 3 speech-spell !!!!!! :) And I will be there to tweet all 3 speeches of all of them #jan25 #arab)

Libya’daki Şizoid Katil Albay da şu satırların yazıldığı sırada üçüncü ve –bizce son!– “halka sesleniş” konuşmasını yaptı. Ne dediği önemli değildi. (Her şeyin başının altında El Kaide vardı filan). Üçüncü Konuşma’nın laneti önemliydi. Dima’yı hatırladık ve heyecanlandık…

Libya’nın dışında yeryüzünde belki de ayaklanma beklenecek son iki ülke Kuzey Kore ile Suudi Arabistan’dan haberler: Ulu Önder’in doğum gününden iki gün önce 3 kentte gösterilerde protestocular, “yaşayamıyoruz, bize ışık verin, bize pirinç verin” sloganları attılar… Suudilerin cephesinde ise 86 yaşındaki gaddar ve kleptokrat Wahhabi diktatörün, milyarlarca dolarlık “rüşvet” vaadine rağmen, 11 Mart’ta “gazap günü” yapılacağı açıklandı. Sevgili Lider Kim Jong-il’den ve mukaddes toprakların kralı Abdullah’tan “varan bir” nutuklarının gelmesini bekliyoruz artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder